Offerte aanvragen
Warmtepomp

Warmtepomp

Duurzaam verwarmen wordt steeds belangrijker  Fossiele brandstoffen worden uitgefaseerd en de energietransitie is een feit. Met behulp van een warmtepomp kan er tot wel 100% bespaard worden op het gasgebruik. Dit levert zowel een besparing in de portemonnee als voor het milieu op.

Een warmtepomp haalt vooral warmte uit natuurlijke bronnen zoals de buitenlucht. De besparing op fossiele energie kan hiermee tot wel 40% bespaard worden! Het soort warmtepomp dat het beste bij u of uw bedrijf past, hangt van veel verschillende factoren af. Hoe is de schil van het gebouw (isolatiewaarde) en welke eisen stelt u aan het comfort.

Er bestaan verschillende soorten warmtepompen. Een lucht/water warmtepomp zet buitenlucht om in warm water wat geschikt is voor de centrale verwarming of vloerverwarming en een elektrische warmtepomp kan als complete vervanging van de cv-installatie dienen. Wij komen graag bij u langs om de situatie op te nemen om zo de beste warmtepomp aan te bevelen.

Er ontstaat vaak verwarring over het verschil tussen een warmtepomp en een airconditioner. In basis zijn de twee apparaten hetzelfde: beiden verplaatsten vloeistof van een laag temperatuurniveau naar een hoog temperatuurniveau. Het verschil zit hem echter in het doel van de apparaten. Een airconditioner vindt zijn oorsprong  in het koelen van de ruimte terwijl een warmtepomp wordt ingezet om te verwarmen. De moderne airconditioners kunnen echter zowel koelen als verwarmen. Waarbij het verwarmen zo energie zuinig is, dat de zakelijke investering vrijwel altijd in aanmerking komt voor subsidie. De zogenaamde EIA (Energie Investeringsaftrek)