Offerte aanvragen

De specialist voor een klimaat op maat

Uw probleem, onze zorg. We houden zowel bedrijven als particulieren koel en tevreden!

Bekijk de mogelijkheden

Succesvolle verkoeling: Een project bij Jacques Kruidenboter in Den Helder

Bij Jacques Kruidenboter in Den Helder hebben we onlangs een uitdagend maar succesvol koeltechnisch project afgerond. Jacques Kruidenboter is de specialist in kruidenboter, witte kaas- en olijfproducten en maaltijd smaakmakers en het is voor hen dan ook van cruciaal belang dat de koelinstallaties op orde zijn. We hebben daarom gefaseerd de botercel aangepakt om zo de efficiëntie en betrouwbaarheid van hun koelsysteem te verbeteren.

Eerste Fase: Vervangen van de verdampers

In het eerste stadium van dit project, vorig jaar, hebben we drie verouderde verdampers vervangen door twee grote industriële "Roller" verdampers. Deze nieuwe verdampers bieden een aanzienlijke verbetering in koelcapaciteit en energie-efficiëntie. Dit resulteert in een consistent koelproces dat cruciaal is voor de productie en opslag van hoogwaardige kruidenboter.

 

Tweede Fase: Vervangen van het aggregaat

Dit jaar hebben we de volgende grote stap gezet door het oude aggregaat te vervangen. Het vorige aggregaat stond op het dak, blootgesteld aan de zilte lucht van Den Helder, wat leidde tot aanzienlijke slijtage en verminderde efficiëntie. Om deze problemen bij het nieuwe aggregaat te voorkomen, hebben we deze binnen geplaatst, beschermd tegen de elementen.

 

Innovatieve oplossingen voor zilte omstandigheden

De zilte lucht in Den Helder vormde een bijzondere uitdaging. We hebben daarom gekozen voor een gecoate condensor, die bestand is tegen corrosie. Deze condensor is op het dak geplaatst en het bestaande frame is aangepast om de nieuwe condensor zo perfect te ondersteunen. Dankzij deze maatregelen is de installatie nu veel duurzamer en minder onderhoudsgevoelig.

 

Resultaten

Het resultaat van deze verbeteringen is een installatie die draait als een zonnetje. De botercel van Jacques Kruidenboter functioneert nu op een hoog niveau van efficiëntie en betrouwbaarheid, wat bijdraagt aan de continuïteit van hun productieproces.

Dit project bij Jacques Kruidenboter toont onze toewijding aan het leveren van maatwerkoplossingen die perfect aansluiten op de specifieke behoeften van onze klanten. Door het combineren van hoogwaardige apparatuur met innovatieve plaatsingsstrategieën, hebben we een koelinstallatie gerealiseerd die bestand is tegen de uitdagende omstandigheden in Den Helder.

Wij zijn trots op ons team en het werk dat we hebben verricht en kijken ernaar uit om in de toekomst nog meer bedrijven te helpen hun koeltechnische uitdagingen te overwinnen.

De verdampers

De verdampers

llatie op het dak

Nieuwe installatie op het dak

Condensor op het aangepaste frame

Condensor op het aangepaste frame

Het nieuwe aggregaat tijdens plaatsing

Het nieuwe aggregaat tijdens plaatsing

Nieuwe aggregaat is bijna opgeleverd

Nieuwe aggregaat is bijna opgeleverd