Heeft u producten die koel bewaard moeten blijven? Dan is een goed functionerende koelinstallatie van groot belang. Essentieel hierbij zijn het juiste klimaat en het hoogste rendement. Hiervoor heeft u een specialist in koudetechniek nodig. 123koeltechniek & klimaatbeheersing heeft al vele jaren ervaring op het gebied van koelinstallaties. Wij bieden passende koelinstallaties voor iedere branche en ieder te koelen product. Onze standaard koelinstallaties en maatwerkkoelinstallaties zijn duurzaam, voorzien van innovatieve technologieën en ze voldoen aan de laatste normeringen van de milieuwetgeving. Zo bent u verzekerd van goede en betrouwbare koeling.

 

Een koelinstallatie voor u op maat 

Iedere ruimte vraagt om een eigen aanpak. Dat weten wij maar al te goed. En natuurlijk heeft u ook eigen specifieke wensen of eisen. Zo is het bijvoorbeeld goed om te weten dat wij ook een installatie kunnen leveren waarin koelen en vriezen worden gecombineerd. Daarom wordt iedere koelinstallatie aan de hand van uw aangeleverde specificaties op maat ontworpen. De vijf uitgangspunten om een hoogwaardige koelinstallatie te ontwikkelen zijn:

  • een uitstekende energieopname;

  • een lange levensduur;

  • ontwerpen conform de geldende wettelijke eisen;

  • uw wensen en eisen staan centraal;

  • het leveren van de beste kwaliteit.

Zo garanderen wij voor u de beste oplossing in koelen of vriezen. 

 

Preventief onderhoud van koelinstallaties

Om uw koelinstallatie optimaal te laten functioneren, is preventief onderhoud noodzakelijk. Het onderhoud van koelinstallaties is onder andere erop gericht om verlies van koudemiddel te voorkomen. Zo wordt de levensduur van de koelinstallatie verlengd, blijft de installatie energiezuinig draaien en worden eventuele storingen voorkomen. Afhankelijk van uw wensen en de wettelijke voorschriften komen wij 1 of meerdere keren per jaar om uw koeling te controleren. Tijdens dit preventieve onderhoud van uw koelinstallatie worden mankementen vroegtijdig opgespoord en wordt het systeem gecontroleerd op lekkages. Het is raadzaam om een onderhoudscontract bij ons af te sluiten, voorkomen is immers beter dan genezen. Het voordeel van een onderhoudscontract is dat u altijd voorrang krijgt als er ondanks regelmatige keuringen toch een storing optreedt. 

 

Service bij storingen aan uw koelinstallatie 

Als beheerder van uw koelinstallatie bent u ervoor verantwoordelijk dat de periodieke controles en het onderhoud van uw koelsysteem is geregeld. Heeft u onverwacht een storing? Dan dient deze uiteraard zo snel mogelijk te worden verholpen om kwaliteitsverlies van uw goederen en grotere schade aan uw installatie te voorkomen. Heeft u een storing aan uw koelinstallatie die niet door ons is geleverd? Ook dan komen we het probleem graag verhelpen. Als u een storing heeft, kunt u terecht bij onze 24-uurs service. Onze servicemonteurs staan voor u klaar om de storing dezelfde dag voor u op te lossen. 

 

Expert in koeltechniek en klimaattechniek

Naast koelinstallaties en vriesinstallaties op maat bent u bij ons ook aan het juiste adres voor onder andere industriële koeltechniek, koelmeubelen en vriesmeubelen, zoals toonbanken, wandkoelingen professionele koelkasten en vrieskasten en uiteraard klimaatbeheersing. Voor alles op het gebied van koeltechniek, vriestechniek en airconditioning, zit u goed bij ons. 123 koeltechniek & klimaatbeheersing is een erkende installateur en leverancier en aangesloten bij de brancheorganisatie NVKL voor koudetechniek en klimaattechniek. Wij staan voor advies, onderhoud, reparatie, montage en ontwerp van koelinstallaties. Omdat ons bedrijf merkonafhankelijk is, leveren wij ieder type koelinstallatie of vriesinstallatie.